Meer dan een meubel

Meer dan een meubel

Vakmanschap, liefde voor comfort en materialen vormen sinds 1974 het uitgangspunt voor Montis meubelen met een duurzame basis.

Duurzaamheid klinkt tegenwoordig misschien een beetje als een modewoord. Maar voor ons is het een principe waar we al tientallen jaren op bouwen. Duurzaamheid houdt veel meer in dan recycling en het toekennen van nieuwe waarde aan bestaande materialen.

Als sinds de jaren tachtig ontwikkelen we meubelen die we makkelijk kunnen herstofferen. Daarnaast hebben we een reeks modellen ontworpen waarvan je zelf makkelijk de hoezen kunt vervangen. Omdat ze na jarenlang intensief gebruik aan vernieuwing toe zijn, of omdat je zelf aan een andere kleur toe bent.

Ook het perfectioneren van modulaire modellen past binnen onze duurzaamheidsovertuiging. Een modulaire bank past zich aan je behoefte aan. Ga je op meer vierkante meters wonen, wordt je project, praktijk of wachtruimte groter? Dan kunnen eenvoudig nieuwe elementen toegevoegd worden. Heb je juist minder nodig? Dan haal je modules weg. Zo stem je de opstelling naadloos af op je behoefte en je locatie. De bank groeit met je mee.

Een tijdlang werd productie in hoge lonenland Nederland en Europa als achterhaald beschouwd. Dit hebben wij nooit zo gezien. De toenemende klimaatdruk en urgentie om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren pleiten inmiddels steeds meer voor lokale productie. Dat leidt tot betere en duurzamere producten. Intensieve transportbewegingen passen ook steeds minder bij wat de aarde in de toekomst van ons vraagt. Duurzaamheid komt onze klanten én onze planeet ten goede.
Als we ons samen inzetten voor duurzaamheid, leidt dat tot hoopvolle nieuwe samenwerkingen. Tot inspirerende innovaties, waar materialen én mensen de vruchten van plukken.

Daarom brengen wij onze duurzaamheidsambitie en -initiatieven onder in het Montis duurzaamheidsstatement. Dat is ons kompas voor de toekomst, een stevige prikkel voor verduurzaming op weg naar het jaar 2030.

Dan hopen we volledig duurzaam binnen de hele keten te zijn.