The Elephant in the Room

Tijdens de Milaan Design Week 2023 bundelden Montis en BYBORRE hun krachten voor een bijzondere samenwerking in het historische Castello Sforzesco. Onder de naam ‘The Elephant in the Room – let’s talk about it’ stonden we samen voor een duurzame en transparante productieketen.

De samenwerking bracht een unieke combinatie van Montis’ meubelontwerpen en BYBORRE’s innovatieve breistoffen naar voren. Borre Akkersdijk, de gewaardeerde textielpionier van BYBORRE, staat bekend om zijn hoogwaardige breistoffen met diverse garens en draaddiktes. Het resultaat was een verrassende mix van stijlen en materialen die de bezoekers van de Milaan Design Week inspireerden.

In het hart van Milaan, in het historische decor van het beroemde Castello Sforzesco, konden bezoekers de ‘changemakers’ van de toekomst ontmoeten. Montis presenteerde onder andere de royale Domino.18 opstelling en de nieuwe Beanie Beach poefs met BYBORRE-stoffen. Daarnaast werden er zeven salons ingericht met meubels uit de Montis-collectie, waaronder de nieuwe Fabian loungechair en de relaunch van de succesvolle Florence fauteuil.

Een hoogtepunt van het evenement was de paneldiscussie, waar Montis deelnam aan gesprekken over ‘The Importance Of A (Fair) Supply Chain’, samen met andere vooraanstaande namen zoals Mayer & Cie, een marktleider in de productie van circulaire breimachines.

Al met al toonde dit evenement aan dat samenwerking en innovatie essentieel zijn voor het vormgeven van een betere en meer verantwoorde designwereld. De Milaan Design Week 2023 zal zeker herinnerd worden als een mijlpaal in het streven naar een duurzamere en transparantere toekomst voor design.