Industriële elegantie

Alles heeft een begin. Montis start in 1974. Wie goed naar ons stippenlogo kijkt, herkent nog iets van de onbevangenheid van de jaren zeventig. Nederland nam voorzichtig afstand van oubollige gezelligheid, durfde te dromen over een frissere, eigentijdse vormentaal. Bij Montis hechten we aan het motto ‘Onderzoek alles, maar behoud het goede’. Innovatieve technieken en nieuwe materialen helpen ons steeds verder. Kwaliteit, vakmanschap, functionaliteit, de ideale balans tussen zitcomfort en esthetische zeggingskracht: bij ons zijn het géén loze woorden. Ze blijven het kompas voor de toekomst in ons continue streven naar industriële elegantie. Geraffineerd, stijlvol, een tikje speels, niet te opdringerig. Maar áltijd met een eigen gezicht: vanzelfsprekend en vertrouwd als de stippen uit ons logo.

Made in Dongen

De warmte en hartelijke sfeer waar wij bij Montis zo aan hechten, wortelt diep in onze Brabantse roots. Tegelijkertijd houdt de spreekwoordelijke Hollandse nuchterheid ons met beide benen op de grond. Het vakmanschap en oog voor detail van onze mensen garanderen een collectie die met zijn tijd meegaat. Wij vertrouwen wat goed is en zich bewezen heeft, zonder veranderingen in de samenleving uit het oog te verliezen. Innovatieve technieken en materialen helpen ons steeds verder in de zoektocht naar industriële elegantie en duurzaamheid. Markant en puntgaaf.

Eigenzinnig & persoonlijk

Elke stap die we bij Montis zetten, is te herleiden tot één drijfveer. Wij doen ons best meubels te creëren waar je gelukkig van wordt. Als je ze gebruikt én als je ernaar kijkt. Ontwerpen die een huisgenoot zijn: niet voor even, maar voor lange tijd. Als een partner, waar je van op aan kunt. Wij vertalen gevarieerde woonwensen in comfortabele, kwalitatief superieure producten. Ze dragen de eigenzinnige handtekening van onze ontwerpers. Tegelijkertijd zijn ze naadloos afgestemd op de persoonlijke levensstijl. Met buitengewone precisie, toewijding en vasthoudendheid staat het Montis team daar garant voor. Dag in, dag uit.

Mensen maken Montis

Wij werken met en voor enthousiaste mensen die positief in het leven staan. In Nederland, of ver daarbuiten. Onze meubels zijn wereldwijd in ruim 40 landen te koop. De professionals uit onze vormschuimerij, de plakkerij, de snijafdeling, het naaiatelier en de stoffeerderij spannen zich samen in voor een perfect eindproduct. Hun vakmanschap en verbondenheid met het merk is groot. Niet voor niets vieren veel collega’s hun 25- of 40 jarigjubileum bij Montis. De meeste materialen en onderdelen kopen we in Nederland of zo dicht mogelijk bij huis in. We hebben een scherp oor voor signalen van ons team, onze partners, klanten en voor de vraag in de markt. Want Montis staat midden in het leven.

Ontwerpkracht

In de jaren tachtig, tijdens de eerste jaren na de oprichting, was Gerard van den Berg een tijdlang de gezichtsbepalende ontwerper van Montis. Tijdloze evergreens als Chaplin en Charly zijn tot op de dag van vandaag favorieten uit de collectie. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten we in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Gert Batenburg, Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

Tot in de puntjes

Wij hechten aan gastvrijheid. Onze meubels omarmen je. Betrouwbaarheid, comfort en kwaliteit staan voorop. Je kunt op ons rekenen. Voor de volle 100%. Altijd en overal. En ja: wij houden van details. Van een perfecte stiknaad, volmaakte zitvorm, of een gedroomde stofkwaliteit. Soms op het pietluttige af. Dat geldt trouwens niet alleen voor onze ontwerpen. We zijn consequent én flexibel, transparant en openhartig. Wij komen onze beloftes na. Of het nu om levertijden, service, informatie of advies gaat: wij regelen het. Tot in de puntjes.